donderdag 29 december 2011

Zone 5300
De nieuwe Zone 5300 is uit, met daarin achterin het colofon de opmerking: Met dank aan: D.C. Lama (voor alle mooie columns van de afgelopen jaren). Verder werd deze circa 12-jarig durende samenwerking afgesloten met het volgende stijlvolle mailtje van Tonio van Vugt:

Hoi Dennis,

Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van jullie dochter [XXXX - DCL].

Ik had je willen bellen, maar ik ben mijn adressenboekje met je telefoonnummer al een paar dagen kwijt, dus dan maar via de minder sympathieke weg van de mail. Waar het om gaat is het volgende:
De redactie van Zone 5300 (Marcel, Eric vna der Heijden en ik) heeft na lang overleg besloten om te stoppen met je column. Dat heeft niets te maken met enige wrijving omtrent de laatste twee columns, mocht je dat denken, want waar gehakt wordt vallen spaanders, en zo kinderachtig zijn we niet (bovendien waren het twee hele leuke columns). Het heeft te maken met een groeiend ruimtegebrek in Zone en de behoefte om van tijd tot tijd de boel eens op te frissen.
Zo zijn in de laatste nummers o.a. de gamesrubriek en de cartoons van Nozzman en Argibald uit het blad verdwenen. Niks persoonlijks dus, al begrijp ik dat dit vervelend nieuws is. Dat wil niet zeggen dat we per se afscheid van jou nemen: zo heefdt Paul van de games heeft plannen voor een langer artikel, en Nozzman zou i.p.v. cartoons eens illustraties willen bij het een of ander. Een kort verhaal van D.C. Lama wellicht, want we staan altijd open voor idee├źn van jouw hand. Ik kan me voorstellen dat je eens een uitgebreider artikel wil schrijven over een soulheld, en je bent ook altijd welkom om met een recensie van het een of ander te komen. (Al kan ik me voorstellen dat je het heel druk hebt met je nieuwe baan -ook gefeliciteerd!- en je vaderschap).

Ik hoop dat je het me niet al te zeer kwalijk neemt dat ik je dit niet op een persoonlijker manier kon vertellen, maar ik wilde er niet te lang mee wachten, en zo kon ik ook mijn gedachten op een rijtje zetten. En nogmaals: we zien je tzt graag terug in Zone 5300.
Mijn nummer is trouwens [XXX - DCL], mocht je me nodig hebben.

Hartelijke groet en veel geluk en plezier met vaderen,
--
Tonio

Dat heeft dus niets te maken met enige wrijving omtrent de laatste twee columns, mocht u dat denken, want waar gehakt wordt vallen spaanders, en zo kinderachtig zijn ze niet. blad@zone5300.nl