vrijdag 8 juli 2011

Van de borst af
Kort verhaal van D.C. Lama. Eerder verschenen in EssensiE.

De vrouw in de kroeg zei sinds kort 'van de borst af te zijn', wat Floris wel verbaasde. Ze had tenslotte nog duidelijk twee tieten. Dat was zelfs een van de belangrijkste redenen waarom hij haar probeerde te versieren! Wat de vrouw echter bedoelde was dat haar kindje niet meer aan haar borst lebberde, maar voortaan koeienmelk via een flesje kreeg. 'En zoek je nou een vervanger?' bood Floris zichzelf quasi grappig aan. De vrouw sloeg het aanbod glimlachend af, want dat lebberen deed haar man al. 'En hoe is het met je kut?' vroeg Floris, omdat de vrouw wellicht van wat grovere humor hield. Maar ook dat was reeds prima in orde. Waar ze nog wel iemand voor zocht was kontseks. Dat vond haar man namelijk vies.

Nou was Floris een zachtmoedig mens, zo hield hij zichzelf altijd voor, maar dat veranderde toen hij eenmaal bij haar thuis in haar kont klaar was gekomen en zijn lul er weer uit haalde. 'Heeft daar gadverdamme stront in gezeten of zo?' schreeuwde hij, en sloeg haar -omdat ze wel heel gespeeld onschuldig 'Uh, ja' zei- keihard in elkaar. Een nare situatie vond Floris, want hij kreeg koppijn van haar oudste kind, dat er flink doorheen zat te janken. Haar jongste kind niet, maar die zat nog in de baarmoeder. Een lelijk kind, vond Floris, en herhaalde dat een aantal keer nadat het door de dokter met spoed was opgewekt en in een couveuse lag bij te komen. 'Echt zo'n misvormd olifantenkopje.' Maar zachtmoedigheid stond hoog in Floris' vaandel en hij stelde daarom voor het kindje gewoon mee naar huis te nemen. 'Ons huis,' sprak hij lieflijk, want na zo'n ingrijpende gebeurtenis wordt zo'n kindje toch ook een beetje van jou. Het leek hem daarom niet meer dan logisch om bij hen in te trekken, wat hem gezien zijn woningnood goed uit kwam.

Haar man Hans wilde daar in eerste instantie niets van weten en noemde hem een vuile mishandelaar en meer van soortgelijke benamingen. Maar dat was zijn manier van discussiëren, niet die van Floris. Na Floris' manier van discussiëren kon Hans hem niet eens meer aanwijzen en -leuk detail, vond Floris- leek Hans ineens een stuk meer op het olifantenkindje. Technisch gesproken was hij natuurlijk ook de biologische vader! Toch leek het Floris beter dat Hans voorlopig geen contact meer met hen zou hebben, zeker nu zijn kontseksvriendin in een diepe psychose was geraakt. Hans kon beter bij zijn oudste kindje in de kelder worden opgesloten.

Floris' psychosevrouwtje wilde het oudste kind best graag in huis hebben, maar een kind van een ander in huis vond Floris onhygiënisch. Met hun eigen olifantenkindje kon het vrouwtje namelijk moeilijk knuffelen, want die zat aan allerlei draadjes vast en met z'n onderlichaam in een bak koud water. Voor dat laatste was weliswaar geen medische noodzaak, maar dat had Floris wel grappig geleken toen hij met zijn vrienden heel veel bier had gedronken. Dat deden ze vrijwel dagelijks in hun nieuwe onderkomen. En omdat zoiets natuurlijk ook bekostigd dient te worden, waren ze begonnen een en ander te filmen.

Volgens sommige vrienden zou dat allemaal nergens toe leiden, maar een misvormd kindje in een bak koud water bleek op internet toch nog een hele grote hit te kunnen worden. Zelfs voor de filmpjes van zijn vrienden op zijn psychotische kontseksvriendin was nog een heel behoorlijk segment, zeker sinds hij haar met zijn kapmes daadwerkelijk van de borst af had geholpen. 'Oh heerlijk subtiele ironie,' proostte Floris na afloop van deze operatie. 'Waarom zou het ook allemaal grof en vulgair moeten zijn?'

Meer verhalen van D.C. Lama lezen? Bestel dan nu voor slechts €14,50 de verhalenbundel Wieteratuur via boekenroute, Bol.com, Bruna, Ako, Selexyz, Van Stockum of via iedere andere erkende boekhandel.