donderdag 3 juni 2010

EssensiE nummer 155 (mei 2010)
Binnenkort een nieuwe hoofdredacteur, dus erger u niet aan de top 10 Cannababes of het vele voetbalgelul, maar ook de nieuwe EssensiE, nu verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- of smartshop, is nog best de moeite waard. Al was het maar wegens de vaste columnisten: Mokum, Ger de Zwaan, Def P, Edith Ringnalda, Arno Adelaars en D.C. Lama (de column 'Fuck de lamtakken').

Tevens een 'voorpublicatie' van D.C. Lama's verhaal 'De oorlog tegen drugs', uit de -inmiddels ongetwijfeld door u aangeschafte- verhalenbundel Wieteratuur.

Derrick Bergman verslaat het Cannabis Tribunaal 2010 en citeert onder andere Hans van Duijn, voormalig voorzitter van de Politiebond:

'Politici die blijven vasthouden aan het verbod op cannabis, terwijl ze weten dat het geen invloed heeft op het gebruik, kunnen niet slechts dom zijn: Dan ben je sluw en gemeen.'

Houd er rekening mee op 9 juni (dag van de landelijke coffeeshopstaking om er voor te zorgen dat u gaat stemmen!), en hoe u dat het beste kunt doen leest in een analyse van de verschillende standpunten van de politieke partijen. Zoals met nog wel meer belangrijke issues, komen (in volgorde) GroenLinks, SP, D66, PvdA en Partij voor de Dieren er goed uit, en SGP/ChristenUnie, CDA, PVV, TON en VVD er beroerd uit.

Een week later was Derrick bij de Cannabis Bevrijdingsdag (U weet wel, waar de dope van Wieteratuur was), en ook daarvan een verslag.

Organisator van beide evenementen is de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC), waarvan de vergaderingen iedere maand in de EssensiE openbaar worden gemaakt. (Ook daar is dus geen AIVD voor nodig!)

Verder nog wat cultuur en zo, in de vorm van interviews met Serrio B.A.A.Z., De Bende van Ellende en de Brabantse trance dj Cor Fijneman.

En zoals gebruikelijk de krantenberichten uit de mainstreammedia, de coffeeshop-reviews, de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.