woensdag 12 mei 2010

EssensiE nummer 155 (mei 2010)
De nieuwe EssensiE ligt in de coffee-, grow- of smartshop. Met daarin een interview met D.C. Lama (met een boven-je-bed-poster!) over zijn nieuwe verhalenbundel Wieteratuur:

Wat kunnen mensen van Wieteratuur verwachten?
‘Het is een verzameling verhalen die ik de afgelopen jaren heb geschreven voor onder andere EssensiE en Zone 5300. Maar dan in een vernieuwde, geredigeerde versie. Daarnaast zitten er ook enkele ongepubliceerde stukken tussen. In Wieteratuur vind je veel korte, humoristische verhalen, maar lees je net zo goed over drugsproblematiek en coffeeshops. Uiteraard zijn de verhalen wel in de Lama-stijl zoals mensen die al van mij kennen.’

Hebben de verhalen allemaal een link met wiet?
‘Nee, niet alle verhalen gaan over wiet of de cannabisscene. Het kan over van alles gaan. Als het me boeit, schrijf ik er iets over.’

Daarnaast natuurlijk Lama's maandelijkse column: dit keer het verhaal 'Detective'. Ook de andere columnisten zijn weer aanwezig (met uitzondering van Giel Beelen): Mokum, Ger de Zwaan, Def P, Edith Ringnalda en Arno Adelaars. En ook SpeesCees ontbreekt niet.

Derrick Bergman analyseert het vonnis tegen coffeesshop Checkpoint in Terneuzen en concludeert: 'Door het vonnis (...) heeft Nederland er in één klap 700 criminele organisaties bij.' Beter nieuws uit België: daar was Derrick exclusief aanwezig bij de versterking van de eerste cannabis aan de leden van 'Trekt uw plant'.

Veel aandacht voor de Cannabis Bevrijdingsdag, met onder andere het verslag van de VOC en een portret van één van de optredende artiesten: Armand.

Verder aandacht voor de Change Your Mind Day op 5 juni aanstaande, de Grow2010 (kwekersbeurs in Engeland), een interview met DJ Excentric en een stuk over huisfeesten.nl

En zoals gebruikelijk de krantenberichten uit de mainstreammedia, de coffeeshop-reviews, de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.