zondag 18 april 2010

Hasjstickie Drugs (1999, ISBN 9073508231)
‘Op de eerste dag schiep God koffie. Om goed aan het werk te kunnen, is het tenslotte verstandig om met een bakje koffie te beginnen. Hij noemde deze dag de maandag. Op de tweede dag schiep God de joint en noemde deze dag de zondag, zodat hij de rest van de dag lekker de tijd had om te blowen. Ook de derde dag noemde hij zondag, want het beviel hem zo wel allemaal.’

Als D.C. Lama de Bijbel zou herschrijven, zou het leven er een stuk eenvoudiger uitzien. Terwijl hij blowend het gedoe van de mensheid observeert, verzint hij diverse manieren om zonder inspanning immens rijk te worden of verzeilt hij in bizarre situaties. D.C. Lama beschrijft op humoristische wijze de absurdistische gedachten van een kritische levensgenieter.

Veel verhalen in deze bundel -met een voorwoord van de grondlegger van nederhop en taalvernieuwer Def P.- verschenen eerder in EssensiE. Enkele verhalen werden gepubliceerd in Highlife, ZIN en de Volkskrant.

Verhalen uit Hasjstickie Drugs
Schipper
De Goudvis
Lego

De pers over Hasjstickie Drugs
Als ervaren columnist voor bladen als Essensie, Highlife en ZIN lukt het D.C. goed de juiste snaar te raken. Ook als niet blower, zoals ik, heb je werkelijk de grootste pret om de idiote verhaaltjes. (Z-krant)

Pretentieloosheid als reactie op jachtig carrièrejagen - het lijkt in eerste instantie een herhaling van de boeken van jonge schrijvers die ‘generatie nix’ genoemd werden. De overvloedige seks bij Giphart is hier vervangen door overvloedig cannabisgebruik. Maar zo’n makkelijke classificatie doet de geest die uit Hasjstickie Drugs spreekt geen recht. Uit de aaneenschakeling van in wietwalmen gehulde studentengrappen spreekt een duidelijke kritiek. (0/25, tijdschrift over jeugd)

een reeks surreële mijmeringen en hilarische sterke verhalen door een veelbelovende jonge auteur met een soms Bomansiaans gevoel voor humor. Geen wietdampen of xtc-nevelen die dat kunnen verhullen. (Zone 5300)

Presentatie Hasjstickie Drugs bij AT5 (30 augustus 1999)


World Record (verhaal uit Hasjstickie Drugs) met The Beatbusters tijdens het Lezersfeest (2000)