zaterdag 10 april 2010

EssensiE nummer 154 (april 2010)
De nieuwe EssensiE ligt in de coffee-, grow- of smartshop. Met daarin uiteraard de columns van D.C. Lama (het verhaal 'Kattenkinderen'), Mokum, Ger de Zwaan, Def P, Edith Ringnalda, Arno Adelaars en Giel Beelen.

Met kennis zoals je die van auteur van de Cannaclopedia mag verwachten, schreef Jos Nijsten het zeer lezenswaardige artikel over cannabis en schizofrenie en psychoses, onder de veelzeggende titel: De keiharde leugens over cannabis! De VOC bereidt zich ondertussen voor op de Cannabis Bevrijdingsdag (zaterdag 8 mei aanstaande op het Westergasterrein te Amsterdam, met o.a. D.C. Lama, Neuzige Tony & De Roffe Ponyclub, Spinvis en nog vele anderen) en het Cannabis Tribunaal op 3 mei in café Dudok in Den Haag.

Onze Weckels beschrijft het kweken van enkele zelfgekruiste cannabisplanten en Roy Leeman interviewt de Schotse techno-dj Vince Watson. Hennie Harinck beschrijft het boek 'Man is stoer, vrouw is hoer' van Maria Genova over het fenomeen loverboys. Derrick Bergman bestelt hennepkaas via internet en proeft er van: 'niet te versmaden, kruidig, enigszins peperachtig, fris en zacht.' Derrick was tevens aanwezig bij een vergadering van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, dat dit jaar tien jaar bestaat. SpeesCees is 'sterker met zaad' en econoom Adriaan Jansen was op bezoek bij de hennepbeurs in Barcelona (Spannabis), waar legalisatie nogmaals de beste oplossing voor alles blijkt te zijn. Tot slot nog een interview met de Vereniging van Cannabis Consumenten.

En uiteraard de krantenberichten uit de mainstreammedia, de coffeeshop-reviews, de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.