vrijdag 5 maart 2010

EssensiE nummer 153 (maart 2010)

De nieuwe EssensiE ligt in de coffee-, grow- of smartshop. Met daarin uiteraard de columns van D.C. Lama (het verhaal 'Henkie'), Mokum, Ger de Zwaan, Def P, Edith Ringnalda en Arno Adelaars. Zijn column heet Hoogbejaarde slachtoffers van de War on Drugs.

Met Arno, in de serie 'Harinck in Gesprek' ook een interview over Sjamanisme en zijn aanstaande reis naar de Kogi-indianen in het verlaten kustgebergte van Columbia, in de buurt van Santa Marta. Roy Leeman sprak met de Amerikaanse Amsterdammer Soma, priester in de cannabisreligie en Hennie Harinck bezocht de Bulldog op de Wallen, die binnenkort 35 jaar bestaat.

Het nummer is wederom een zaad-special, en wie kan je dan beter aan het woord laten dan onze eigen kweekprofesoor SpeesCees? Hij legt het verschil uit tussen feminized zaad en female zaad kweken. Met veel XX'jes en XXY'tjes, hogere kweekkunde!

Uiteraard ook de coffeeshop-reviews, de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van de VOC, het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops. En de krantenberichten uit de mainstreammedia.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.