dinsdag 16 februari 2010

Op lucht gebaseerd
Oud VVD-leider Frits Bolkestein ziet graag dat premier Balkenende alsnog aftreedt, omdat hij de Tweede Kamer onjuist heeft geïnformeerd over de Amerikaanse inval in Irak. "Een onbezonnen inval, die op lucht gebaseerd lijkt". (...) Hij zei zeker te weten dat in 2002 bekend was dat er geen goede reden was voor een inval in Irak. Bolkestein heeft in dat jaar als Eurocommissaris een gesprek gehad met de chef van de Militaire Inlichtingendienst (MIVD). Deze gaf toen onder andere aan niets af te weten van banden tussen het regime van Saddam Hoessein en Al Qaida. Ook zei hij tegen Bolkestein: "Irak heeft noch de kennis, noch de splijtstof om een bom te maken". "Er was geen enkele redenen om de oorlog te steunen. Hoe kon ik nou dingen weten die het kabinet niet wist? De Kamer had beter geïnformeerd moeten worden", aldus de VVD-coryfee op Radio 1. "Ik zou het een goede zaak vinden als Balkenende hiervoor zou aftreden."
De Telegraaf, vandaag.