zondag 31 januari 2010

Geachte volksvertegenwoordiger,
Deze week debatteert u over het drugsbeleid. Ik maak mij grote zorgen over de richting waarin dit beleid zich de laatste jaren ontwikkelt. Harm reduction -beperking van de schade door drugs- is verruild voor repressie en criminalisering. Het aantal coffeeshops is gehalveerd, de gedoogde bezits- en verkoophoeveelheid ging van 30 naar 5 gram en (thuis)teelt van cannabis wordt keihard vervolgd.

Waar Nederland voor repressie kiest, opteren steeds meer landen (Portugal, Tsjechiƫ, VS) voor decriminalisering. Juist nu zou Nederland zich internationaal hard moeten maken voor regulering van cannabis.
Uit de brief van de Vereniging Opheffing Cannabisverbod voor alle Tweede Kamerleden, die op 4 februari vanaf 19.00 uur vergaderen over het 'hoofdlijnendebat drugsbeleid'.