woensdag 6 januari 2010

EssensiE nummer 151 (januari 2010)
Een nieuw jaar = een nieuwe maand = een nieuwe EssensiE, vanaf nu in je coffee-, grow- of smartshop! Met op de cover oud-premier Dries van Agt (CDA), die de Cannabis Cultuurprijs in ontvangst mocht nemen en dat deed met de woorden:

'Het getij is tegen ons. De ontwikkelingen lijken -lijken sterk zelfs- de verkeerde kant op te gaan. Maar tenslotte, wis en zeker, zal tolerantie het winnen van repressie. We shall overcome.'

Derrick Bergman schreef een artikel over de uitreiking. De prijs werd Dries van Agt uitgereikt door Edith Ringnalda, EssensiE-columnist en grote liefde van voormalig EssensiE-columnist en voormalig winnaar van de prijs- Simon Vinkenoog. Ook met haar een interview, n.a.v. het verschijnen van haar boek Heer en meester, een liefdesverklaring.

Uiteraard de columns D.C. Lama (het verhaal 'De vulpen'), Mokum, Ger de Zwaan, Def P, Arno Adelaars ('Het verbod op drugs is dan ook de protestantse voortzetting van de katholieke inquisitie en de heksenvervolging.'), Edith Ringnalda en Giel Beelen.

Verder een uitgebreide special over grond (Voor iedere manier van kweken het ideale substraat, de waarde van goede aarde, beestjes tegen beestjes, kokos: een duurzaam substraat, en meer van dergelijke inzichten), coffeeshop-reviews, de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van de VOC, het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops. En de krantenberichten uit de mainstreammedia.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.