woensdag 30 december 2009

Privacy 2010
Minister van Justitie Hirsch Ballin heeft vandaag contact gehad met de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano. (...) Vanaf zijn vakantie-adres in de VS zei de minister een brief aan de Kamer te sturen waarin hij aandringt op snelle inzet van de bodyscans op Schiphol.
NOS Journaal, gisteren.

Met de jaarwisseling worden agenten in tien politiekorpsen uitgerust met camera's. (...) 'Als dit een succesvol middel is (...), natuurlijk zullen we dat dan uitrollen over heel politie Nederland.'
NOS Journaal, gisteren.

De encryptie die gebruikt wordt om bijna 80 procent van de mobiele telefoongesprekken privé te houden, is gekraakt en de methode om dat te doen ligt op straat. Hierdoor zou theoretisch iedereen deze gesprekken af kunnen luisteren.
De Telegraaf, gisteren.