zaterdag 5 december 2009

EssensiE nummer 150 (december 2009)
Nummer 150 van het onstopbare cannabistijdschrift EssensiE ligt nu in je coffee-, grow- of smartshop! In goede tijden, en slechte tijden. Vanwege dit jubileum twee pagina's met quotes uit oudere EssensiE's, uit interviews met o.a. Theo van Gogh, Herman Brood en Simon Vinkenoog (RIP, y'all!) en Ellen ten Damme, Anouk, Jan Marijnissen, Egbert Tellegen en Hans Smolders.

Uiteraard de columnisten D.C. Lama (het verhaal 'In het maïs'), Mokum, Ger de Zwaan, Def P, Arno Adelaars en, sinds vorige maand nieuw, Edith Ringnalda, de weduwe van onze geliefde EssensiE-columnist Simon Vinkenoog . (en Giel Beelen is er even weer een maandje niet.)

Traditioneel in december: het logospel, met vele pagina's prijzen van bloeimiddel tot waterpijp en van zaad tot vaporizer. EssensiE ging kijken in Roosendaal, waar de coffeeshops zijn dichtgegooid, tot ontzetting van buurtbewoners, omliggende middenstand en uiteraard blowers. De Pink in Eindhoven is weer open, en buurtbewoner Derrick Bergman ging er heen. In Amsterdam werd de Horti Fair gehouden en omdat dat natuurlijk je growshop in het kwadraat is (wat zal Ernst Hirsch Ballin daar mee gaan doen?), was EssensiE ook van de partij. Verder een interview met verslavingsarts Pieter Bodewits en veel, veel te veel, stomme statistiekjesartikeltjes in het voorspel.

En natuurlijk de vaste rubrieken: de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van de VOC, het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops. En de krantenberichten uit de mainstreammedia.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.