woensdag 4 november 2009

Volstrekt duidelijk
De Britse regering lijkt ernstig verdeeld over het ontslag van haar belangrijkste drugsadviseur, vanwege enkele omstreden uitspraken over marihuana. (…) Professor Nutt werd ontslagen nadat hij als directeur van de Adviesraad tijdens een lezing had gezegd dat het gebruiken van marihuana minder schadelijk is dan alcohol drinken of tabak roken. Daarnaast zei Nutt dat de Britse regering louter uit ‘politieke motieven’ en tegen de aanbevelingen van de Adviesraad in marihuana in een hogere klasse (klasse B) van verdovende middelen had ingedeeld. (…) John Beddington, de hoogste wetenschappelijke adviseur van de Britse regering, heeft op zijn beurt laten weten achter Nutts opmerkingen te staan over het geringe gevaar van marihuanagebruik. ‘Wetenschappelijk is het bewijs volstrekt duidelijk.’
De Volkskrant, vandaag.