dinsdag 24 november 2009

Lijkt te sterk op...
Bij wijze van proef, vooruitlopend op potentiële nieuwe wetgeving, is het vanaf vandaag ook mogelijk om, op vertoon van uw nieuwe reisdocument, kosteloos uw Burger Service Nummer te laten tatoeëren op uw arm.
Huis aan huis verspreide (nep-) folder. Afkomstig van hetnieuwerijk.nl

Het ministerie doet aangifte tegen de makers van de folder. Hij lijkt volgens het ministerie te sterk op een echte folder van de rijksoverheid. Ook ziet het ministerie een link met de Holocaust.
RTL Nieuws, vandaag.

Sinds 21 september dit jaar slaat onze regering de vingerafdrukken van alle Nederlanders op, met de bedoeling ze in een centrale database te verzamelen. De beslissing om deze database aan te leggen is geruisloos door de Eerste en Tweede Kamer geloodst. En nu lijkt de Nederlandse burger voor een voldongen feit te staan: wie een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart haalt, is verplicht vingerafdrukken af te geven. (...) Hierdoor verandert de machtsbalans tussen overheid en burgers ingrijpend. En wie weet wie er over 20 jaar aan de macht is?
hetnieuwerijk.nl