vrijdag 2 oktober 2009

EssensiE nummer 148 (oktober 2009)
EssensiE nummer 148 ligt weer gereed in de betere grow-, coffee- en smartshops (Ook voor Belgen!). Met daarin (terug van out geweest!) de columns van Giel Beelen, Mo El-Fres en Ger de Zwaan, maar natuurlijk ook trouw van Def P, Arno Adelaars en natuurlijk D.C. Lama (de column 'Freaks als wij').

Derrick Bergman reisde naar Spanje en ontdekte dat men daar veel toleranter tegenover cannabis begint te worden dan in dit door christenen en draaikonten geleide laaglandje. Verslavingsarts Gerard Alderliefste pleit voor een bijsluiter bij iedere drug; er is een stuk over de milieuvriendelijke vezelhennep; er zijn nieuwe shops gerecenseerd; er wordt aandacht besteed aan zeer langlopende shops (25 jaar!), Peter Dicker schrijft over de vondst van 2700 jaar oude cannabis (we will be here forever!), er is een artikel over Bert Coumans, die strijdt voor zijn volle recht op medicinale cannabis, SpeesCees blikt terug op zijn leven en natuurlijk aandacht voor het goede nieuws uit Mexico, waar gebruikershoeveelheden vanaf heden zijn toegestaan.

En natuurlijk de vaste rubrieken: de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant), de brancheberichten van de VOC, het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.