dinsdag 7 juli 2009

EssensiE nummer 145 (juli 2009)
Een nieuwe EssensiE (nummer 145) met een nieuwe slogan: Geestverruimend en tuinbewust! Het julinummer is weer verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Daarin uiteraard de columns van D.C. Lama (het verhaal "Knikkers"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mokum (op ongelukkige wijze de laatste maanden niet genoemd, doch steeds aanwezig) en Giel Beelen.

Twee grote interviews dit keer: Eén met oud-voorzitter van de Nederlandse politiebond Hans van Duijn, die de website www.lesscrime.nl lanceerde, waarop artikelen te vinden zijn als "DRUGSGVERBOD VOLKOMEN IRRATIONEEL". Dit interview is overigens ook online te lezen.

Derrick Bergman interviewde het Amerikaanse cannabis-activisten echtpaar Chris Conrad en Mikki Norris, die o.a. betrokken waren bij Families against Mandatory Minimums. Over haar ervaringen in het actiewezen zegt ze o.a.:

'Ik was betrokken bij de beweging tegen de oorlog in Vietnam en daar had ik gezien hoe de regering met protestgroepen omgaat. Als een groep groot wordt, infiltreren ze die en maken ze hem van binnenuit kapot. Dat patroon zag ik steeds weer: één grote beweging, iedereen roept 'we trekken samen ten strijde' en dan corrumpeert de overheid de club.'

Tja..

Meer politiek: DB was bij een duur congresfeestje van plantendoders (Cisca Joldersma: 'Een verfissend idee, het sluiten van coffeeshops'); wèl aandacht voor het debat in de VS (legalize!) en de kritiek op de Gemeente Rotterdam op het sluiten van coffeeshops in deze stad.

Verder: de ontruiming van Christiania; een uitgebreide festivalguide; Bob Dylan (ouwe hippie) en uiteraard de vele kweektips, cannabisnieuws, Ger de Zwaan, de gratis adversensies, muziekrecensies, Lieve Mona (vragen over je relatie met de plant) en de brancheberichten van de VOC, het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor de rest van Europa) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl.