vrijdag 19 juni 2009

Staatsgeheim
Wat is een staatgeheim? (...) Kijk naar het artikel over de AIVD. Daar staat iets over de werkwijze van de AIVD in 2003 in, bij het begin van die Irak-oorlog. (...) Daar stond bijvoorbeeld in dat de AIVD klakkeloos het MI6-rapport in de eigen rapportage had meegenomen; over de Amerikaanse inlichtingendienst (wordt hinderlijk onderbroken door Andries Knevel-DCL). Het gaat er om of je een maatschappelijk misstand onthult, ja of nee, en welke grenzen je voor jezelf stelt. Er zijn wettelijke grenzen, maar wij hebben ook onze grenzen. En die gaan wat betreft de AIVD heel erg ver. Waarom? Een geheime dienst heb je nodig, maar is niet transparant. (...) Als deze meneer Bouman zijn eigen dienst niet onder controle heeft, is dat het bewijs dat we helemaal goed zaten en deze meneer Bouman moet blij zijn dat dit onthuld is.
Sjuul Paradijs, hoofdredacteur van De Telegraaf, gisteravond in Knevel en Van den Brink n.a.v. de inval bij een Telegraaf-journaliste.

Je mag je wel opwinden, ook in 2009, over dit soort zaken. En kijk: er is in Nederland geen linkse pers meer, dus dan zal ik het moeten doen.
Sjuul Paradijs, gisteren in hetzelfde programma.