maandag 22 juni 2009

Lokaal sympathiek
De leeftijdsgrens voor softdrugsverkoop moet omlaag naar zestien jaar. Dat vindt de Helmondse burgemeester Jacobs. Hij sprak donderdag in Eindhoven collega-burgemeesters en deskundigen toe op een congres over het softdrugsbeleid.
Eindhovens Dagblad, 19 juni 2009.

Haarlem overweegt serieus een gemeentelijke wietplantage te beginnen met gereguleerde verkoop. (...) Een voorstel daartoe van SP-raadslid Pieter Anne Wever werd donderdagavond na een half serieus/half kolderiek weliswaar niet aangenomen, maar ook niet verworpen. De stemmen staakten met 19 raadsleden vssr en 19 tegen. Dat betekent dat het voorstel op de volgende raadsvergadering opnieuw in stemming zal worden gebracht. Burgemeester Schneiders noemde de motie 'sympathiek'.
Haarlems Dagblad, 19 juni 2009