donderdag 4 juni 2009

EssensiE nummer 144 (met extra veel D.C. Lama!)
De nieuwe EssensiE (nummer 144, juni 2009) is uit en verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Met daarin een uitneembare Nederzaad-speciaal, inclusief "Het zaad van Lama", een extra lang verhaal van D.C. Lama met foto van diens buitengewoon prachtige balkonplantjes. In dezelfde special ook de favoriete soort van D.C. Lama en verder o.a.
- Zaad kweken voor dummies (door Derrick Bergman)
- Ga voor gezonde planten, start met zaad! (door Mercy Supply)
- Een uitgebreid zaadverhaal in het B'cuzz Reportz extra

Verder veel aandacht voor de Cannabis Bevrijdingsdag van zaterdag 9 mei jongstleden, inclusief de quote

"Wij staan hier voor het recht om baas in eigen brein te mogen zijn, zonder dat we daarbij tot een steeds harder georganiseerde misdaad van zowel daders en bestrijders veroordeeld zijn. Cannabis mogen gebruiken is geen gunst die je door een overheid wordt gegeven; het is een recht van ieder mens. Mijn hersenen zijn van mij. Mijn gedachten vormen mijn bestaan, en cannabis voedt die gedachten. Een overheid die die gedachten probeert te onderdrukken, onderdrukt de individuele vrijheid om jezelf te kunnen zijn: je bestaansrecht."

van D.C. Lama. En natuurlijk de columns van D.C. Lama (het verhaal "Gesneur"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars en Giel Beelen.

Derrick Bergman was aanwezig bij de presentatie van het Limburgse ausweiss und nür fur Hollandische leute-plan voor coffeeshops en had daar een interview met Ernst Hirsch Ballin. Hoofdredacteur Hennie Harinck had een intelligentere gesprekpartner in Ben Dronkers.

Uiteraard veel kweektips en cannabisnieuws, Ger de Zwaan, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl