vrijdag 5 juni 2009

Een-twee
Het was een een-tweetje, met Pauw en Witteman als aangevers. De voormalige Minister van Volksgezondheid Hoogervorst (VVD) en de nationale hennepjager Max Daniel zaten naast elkaar aan tafel bij het journalistenduo. (...) Er werd veel gelachen daar aan die tafel. Een leuk programma met goedgebekte gasten, iedereen was blij, oude jongens krentenbrood. Een ideaal podium om in alle redelijkheid als verstandige mensen onder elkaar een omslagpunt in het denken van het Nederlandse volk te beginnen. Zo wordt je in de luren gelegd.
Arno Adelaars over deze Pauw & Witteman-uitzending, deze maand in EssensiE.

Vijftien jaar geleden begon de ellende volgens Max Daniel. Toen werd de kweek en handel minder prettig. Vijftien jaar geleden, even denken... (...) De kleine thuiskweker werd juist aangepakt. Een eenvoudig doelwit met direct resultaat. (...) Het risico om te kweken werd groter. En diegenen in onze maatschappij die professioneel met risico omgaan begonnen de kweek over te nemen. (...) Door nu te beweren dat wiet en zware criminaliteit bij elkaar horen, zoals Hoogervorst en Daniel doen, is voor het gemak vergeten dat het door hen zelf is veroorzaakt.
Arno Adelaars in dezelfde column.