woensdag 6 mei 2009

Pim zou het zo gerookt hebben
Ingezonden brief van Derrick Bergman in De Pers van vandaag.

Een kleine aanvulling op het artikel ‘Geert is geen Pim’ (pagina 6, dinsdag): Pim Fortuyn wilde cannabis direct legaliseren en de fiscus laten profiteren van de winsten in deze lucratieve bedrijfstak. Uitroeien van cannabis noemde hij ‘utopisch’ en bestrijding ‘absurd’. Geert Wilders’ visie op cannabis is honderd procent tegenovergesteld; hij wil alle coffeeshops sluiten en de wietteelt ‘keihard aanpakken’.

De Partij voor de Vrijheid – what’s in a name? – is dus voorstander van een beleid dat een miljoen Nederlanders criminaliseert, echte criminelen de wind in de zeilen geeft en alle Nederlanders opzadelt met meer straathandel en overlast. Als hij durft te komen, is Wilders aanstaande zaterdag van harte welkom op Cannabis Bevrijdingsdag op het Museumplein in Amsterdam. Pim Fortuyn, die niet onder stoelen of banken stak dat hij zelf ook graag een jointje rookte, zou er zeker zijn geweest.