vrijdag 8 mei 2009

EssensiE nummer 143
De nieuwe EssensiE (nummer 143, mei 2009) is uit en verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops. Met daarin veel aandacht voor de Cannabis Bevrijdingsdag op zaterdag 9 mei aanstaande, vanaf 13.00 uur op het Museumplein te Amsterdam (presentatie: D.C. Lama). En de duidelijke oproep: Komt allen!

Uiteraard veel kweektips en cannabisnieuws (zoals de maandelijkse knipselservice), zoals de laatste tijd gebruikelijk: veel korte nieuwsberichten (Ab Klink verbiedt zus, de branche introduceert zo), over cannabisinctuur, over het (hopelijk tijdelijke) einde van Reggae Sundance door Derrick Bergman (hij schreef het artikel, maar maakte geen einde aan het festival!), een opinie-artikel van Gerben Hellinga, een stuk over de testkit voor cannabis, de situatie voor coffeeshops in Den Haag, een artikel uit The Economist met de veelzeggende titel "Legaliseren minst slechte oplossing", het stuk "Wil de helft van de Amsterdammers echt van de coffeeshops af?", een onderzoek naar de houding van toeristen t.o.v. coffeeshops (duh!) en een interview met de heer Melvin Manhoef.

Uiteraard de columns van D.C. Lama (het verhaal "Oranje Huis"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mo el-Fers; Snean en -terug van weggeweest- Giel Beelen.

Verder: Ger de Zwaan, de gratis adversensies, muziekrecensies en festivaltips. Uiteraard ontbreken ook de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops niet.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl