woensdag 1 april 2009

EssensiE nummer 142
Het is lente ("maart, april, mei in de grond"), dus de ideale periode om de EssensiE te lezen, het tijdschrift met de meeste kweektips. En nieuws over de strijd tegen de prohibitionisten, zoals met een uitgebreid verhaal door Derrick Bergman over de VN-drugstop in Wenen, waar Eva Morales een "illegale daad" verrichtte door cocablad kauwend de coca cola-consumerende landen toe te spreken.

In het aprilnummer verder aandacht voor de uitvaart van Robert Jasper Grootveld, het werk van kunstenaar Paul van Groningen; tabakspropaganda in oude kinderboeken en wiet in Japan.

Uiteraard de columns van D.C. Lama (het verhaal "Vogeltjes"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mo el-Fers en Snean, Ger de Zwaan, SpeesCees, veel krantenberichten uit drugsland, de gratis adversensies, muziekrecensies en festivaltips. Uiteraard ontbreken ook de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops niet.

EssensiE is verkrijgbaar bij de betere coffee-, grow- en smartshops, voor zover nog niet getroffen door de prohibitierazzia's. Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl