maandag 16 maart 2009

Fight the crisis!
Veel mensen aan de top van Philadelphia zijn van CDA-huize. Naast Brink (voorzitter Raad van Bestuur-DCL) en Kralt (vice-voorzitter Raad van Bestuur-DCL) Elco Brinkman (voorzitter Raad van Commissarissen) natuurlijk, die ook wel de machtigste man van Nederland wordt genoemd. Hij had toezicht moeten uitoefenen op de Raad van Bestuur, die ook weer uit CDA-leden bestaat. (...) In de Raad van Commissarissen zit nog een aantal prominente CDA'ers. Zoals Hans Borstlap, lid van de Raad van State, en Geert Jansen, commissaris van de koningin in Overijssel. En ook de huidige minister van Justitie Hirsch Ballin had er een commissariaat en gaf zijn fiat aan vastgoedtransacties. (...) Nog zo'n bekende in het CDA-netwerk: Senator Hans Hillen. Als Frits Brink en Elco Brinkman in de problemen komen, springt hij voor ze in de bres. Ze hebben het goed bedoeld, zegt hij bij Harry Mens.
Zembla, gisteravond, over de christelijke zorgonderneming voor verstandelijk gehandicapten Philadelphia, waar miljoenen euro’s verdwenen zijn door o.a. geld dat voor zorg was bestemd te investeren in... vastgoed.

Bestuurder Theo Kralt heeft kastelen als hobby. Hij stelde er zelfs een boek over samen, met financiƫle steun van Philadelphia.
Zembla, gisteren.