zaterdag 7 maart 2009

EssensiE nummer 141
"Bij het ter perse gaan van EssensiE 141 konden wij nog niet vermoeden dat het leven van de anti-rook-magiër bijna ten einde was," aldus de website van EssensiE. Toch al in dit nieuwe nummer (nummer 141, maart 2009) een bespreking van de biografie van Robert Jasper Grootveld door Simon Vinkenoog-biograaf Derrick Bergman. Ook een andere dode revolutionair in de EssensiE: Che Guevara n.a.v. de films die regisseur Steve Soderbergh over hem maakte.

De revolutie in hedendaags eigen land gaat met overleg en verenigingen: Een oproep aan coffeeshops om zich aan te sluiten bij de Stichting Red de Kleine Horeca en aandacht voor de oprichting van de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (V.O.C.), die eindelijk eens alle verschillende clubjes probeert te verenigen die eigenlijk precies hetzelfde willen bereiken. En dan is ook nog de Adviescommissie Drugsbeleid ingesteld door het kabinet, die moet onderzoeken hoe de steun aan de oorlog tegen drugs verlopen is (of zoiets). Want Nederland wordt langzaam de meest geestonderdrukkende natie van Europa, blijkt wel uit de reportages over wiet in Frankrijk en Spanje. En zelfs in de Verenigde Staten gaat het de goede kant op, zoals te lezen is in het artikel over Change.org, de site van president Obama, waar legalisering van cannabis werd uitgeroepen tot meest populaire idee. Vooruitstrevende mannen in Nederland zijn dood, dus ook een ode aan de onlangs overleden Louk Hulsman.

Tevens aandacht voor Plan 1012, waarmee Amsterdam de titel Slaapstad van de 21ste Eeuw probeert te verwerven.

En zo nog van alles nieuw, zoals de columns van D.C. Lama (deel 6 van "Weggepest uit de buurt"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mo el-Fers; Giel Beelen (geen nieuwe column) en Snean.

Daarnaast: heel veel kweektips, Ger de Zwaan, SpeesCees, veel krantenberichten uit drugsland, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips, de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

EssensiE is verkrijgbaar bij de betere coffee-, grow- en smartshops, voor zover nog niet gebalkenended. Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl