maandag 9 februari 2009


EssensiE nummer 140
Ongeveer vier (?) jaar geleden interviewde goede vriend Derrick Bergman D.C. Lama. In het nieuwste nummer van het nog immer mooier wordende tijdschrift EssensiE (nummer 140, jaargang 13, februari 2009) is het eindelijk gepubliceerd als "Het Grote D.C. Lama-interview". Vier pagina's Lamaïsme over drugs, Hip Hop, schrijven, tekenen, dingetjes maken, studeren, werk, humor, buitenwiet, activisme en meer. Met foto's voor boven je bed.

Ook Nicole Maalsté, auteur van o.a. Polderwiet, wordt geïnterviewd:

"Ik ben trots over de verworvenheden die we in Nederland genieten. Hier leven zeer veel verschillende culturen en levensstijlen bij elkaar, en ik zie wel degelijk respect voor elkaar om mij heen. Cannabis moet ook maar verdwijnen, aldus de centrumrechtse politici. Maar begrijpen ze dan niet dat blowen culturen aan elkaar smeedt?"

Deze maand is het precies 100 geleden dat in Shanghai de eerste internationel Opium Commissie bijeen kwam, het startschot voor de miljoenen verspillende, levensverwoestende en verder totaal nutteloze war on drugs. Derrick Bergman beschrijft de geschiedenis.

Gepensioneerd psychiater en Encod-bestuurslid Freek Polak is nog steeds in debat met UNODC-directeur Antonio Costa, al komt het debat wel van erg van één kant. Costa weigert al jaren een eenvoudige vraag van Polak te beantwoorden (zie het inmiddels legendarische filmpje op Youtube via deze link, maar ook bijvoorbeeld dit filmpje), wat Polak nu tot een open brief verleidde. De brief is overigens ook via deze link te lezen.

Uiteraard ook de columns van D.C. Lama (deel 5 van "Weggepest uit de buurt"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mo el-Fers; Giel Beelen en -nieuw- Snean.

Daarnaast: Ger de Zwaan, SpeesCees, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips, de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en een opiniestuk van econoom Adriaan Jansen.

EssensiE is verkrijgbaar bij de betere coffee-, grow- en smartshops, voor zover nog niet gesloten door de CDA-inquisitie. Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl

* Site EssensiE