zaterdag 10 januari 2009

EssensiE nummer 139 (een prachtnummer!)
Tijden veranderen en tijdschriften ook. Wie het drugsbeleid in Nederland ook maar een beetje wil volgen, doet er daarom zeker nu goed aan de EssensiE van januari 2009 (nummer 139, jaargang 13: een prachtnummer) nu te halen bij de betere coffee-, grow- en smartshops (of eindelijk een abonnement te nemen - zie onderaan deze post).

Met daarin een uitgebreid verslag van het Cannabis Tribunaal, inclusief twee pagina's quotes van o.a.:

Hans van Duijn (ex-voorzitter Politiebond):
'Criminelen zijn trots op het CDA. Door de struisvogelpolitiek van het CDA en andere partijen zijn criminelen in staat om crimineel te zijn, in de zwarte wereld hun werk te doen, de winst in eigen zak te steken, de prijzen zelf te bepalen, dood en verderf te zaaien.'

Cisca Joldersma (drugswoordvoerder CDA-fractie Tweede Kamer):
'Een rationeel drugsbeleid, ik geloof dat dat er nooit van zal komen, want wie gaat mij vertellen wat rationeel is?'

Socioloog en emeritus-hoogleraar Egbert Tellegen:
'Moralisten zijn bang voor alle informatie die hun inzicht ondermijnt.'

EssensiE doet verslag van nog meer bijeenkomsten achter de schermen: het Zeeuws debat over coffeeshops, het symposium "Wordt de Voordeur een Achterdeur?" van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de opening van de Hemp Gallery van het Cannabis College en de High Times Cannabis Cup 2008 (met een mooie fotocollage).

Eindhovenaar Derrick Bergman (tevens schrijver van veel van bovenstaande stukken en op deze site sinds kort bekend van de rubriek "Ongeredigeerde ingezonden stukken van Derrick Bergman") schreef een uitgebreid artikel over de sluiting van Eindhovense coffeeshops, met daarin o.a. een interviewtje van met burgemeester Rob van Gijzel.

Ook aandacht voor de oprichting van de Vereniging voor Cannabis Consumenten (VVCC), in de vorm van een interview met de twee oprichters.

De Jonge Democraten Rob Jetten en Manon le Blanc schreven een niet bijster intelligent, maar toch vrij acceptabel artikel onder de titel "Niet verbieden maar juist legaliseren"; Derrick Bergman schreef het opzienbarende (zou althans opzien moeten baren) artikel "Klink misleidde Kamer opzettelijk over paddo's"

Los van alle politiek en repressie natuurlijk ook weer veel kweektips met mooie foto's van de vrouwtjes. En dan heb ik het natuurlijk niet over de paginagrote rukpagina met CDA-playmate Cisca Joldersma en de qoute:

Op de vraag of zij 900.000 cannabisgebruikers de illegaliteit in wil sturen, omdat ze van mening is dat het beter is dat er geen wiet gebruikt wordt, antwoordde Cisca Joldersma (CDA) op het Cannabis Tribunaal enigszins beschroomd met: 'ja, daar komt het eigenlijk wel op neer.'

Niet te vergeten (iedere maand alleen al een reden het blad te lezen): de columns van D.C. Lama (deel 4 van "Weggepest uit de buurt"); Simon Vinkenoog; Def P; Arno Adelaars; Mo el-Fers; Giel Beelen en -nieuw- Snean.

Verder o.a.: Ger de Zwaan, SpeesCees, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips en meer.

Ook in dit nummer ontbreken de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost slechts 36 euro (65 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143 of een mailtje naar info@essensie.nl

* Site EssensiE