zaterdag 27 december 2008

Blind achter wat met westenwinde wordt aangevoerd aanstappen.
Wat is de rol van de Nederlandse diplomatie in dit al geweest? Zijn wij met onze Atlantische bias niet zó geneigd om als het ware blind achter wat met westenwinden wordt aangevoerd aan te stappen, dat we dat wel eens tegen het licht zouden mogen houden.
Herman Wijffels over het besluit de aanvalsoorlog in Irak te steunen, morgen in Spraakmakende Zaken op Nederland 2; vandaag in het NOS Journaal.

Je suggereert (...) door iets tegen te houden dat je iets te verbergen hebt.
Ja, dat is een interpretatie die zeer wel mogelijk is.
Herman Wijffels, informateur van het kabinet Balkenende 3, 4 of 5 of zo, over de weigering van Balkenende meer openheid over de besluitvorming te geven, op de vraag van Paul Rosenmöller, programmamaker voor de Ikon.

De minister-president heeft geen behoefte te reageren op de uitspraken.
Reactie van JP de MP.