donderdag 30 oktober 2008

Bush 00.- McCain 08
Volgens onafhankelijke organisaties als Democracy Now en Election Protection zijn overal in de VS duizenden namen van inwonerslijsten geschrapt, zodat mensen zich niet als kiezer kunnen laten registreren. Dit gebeurde in zeker zes van de oorspronkelijk veertien swing states, staten waarin het bij de komende presidentsverkiezingen nog alle kanten op kan. In Colorado is zo zelfs een op de vijf potentiƫle kiezers verdwenen. Opvallend is dat het veelal gaat om arme en laag opgeleide zwarte Amerikanen (twaalf procent van de bevolking). Negentig procent van hen wil Obama het Witte Huis in helpen, dus de zwarte stem kan doorslaggevend zijn.(...) De media schrijven steeds meer over Republikeinse pogingen de verkiezingen te manipuleren.
De Pers, vandaag.