zondag 7 september 2008

EssensiE nummer 135
De EssensiE van september 2008 (jaargang 12, nummer 135) is uit en verkrijgbaar in je coffee-, grow- en smartshop.

Met daarin de columns van:
* D.C. Lama (Het verhaal "Russisch roulette");
* Simon Vinkenoog;
* Def P;
* Arno Adelaars;
* Mo el-Fers
en Giel Beelen.

Met op de cover Egbert Tellegen (auteur van het veelgeroemde boek "Het utopisme van de drugsbestrijding"):

'Tellegen zet de feiten nuchter op een rijtje en trekt een harde, maar onvermijdelijke conclusie: de huidige drugsbestrijding faalt op alle fronten en heeft enorme 'bijwerkingen' voor de hele maatschappij. Overtuigend toont hij aan dat 'niet de schade aan de gezondheid, maar de nagestreefde gemoedstoestand' het belangrijkste mikpunt is van de war on drugs. Die oorlog biedt overheden veel voordelen: meer politieke en militaire macht in de eerste plaats. Maar drugs zijn ook een ideaal onderwerp aan maatschappelijke problemen aan toe te schrijven en de aandacht van die problemen zelf af te leiden.' (interview door Derrick Bergman)

Verder o.a.: een kijkje in een megakwekerij (400 kilo per jaar), Ger de Zwaan, SpeesCees, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips en meer.

En uiteraard ontbreken de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE augustus 2008
* Site EssensiE