vrijdag 8 augustus 2008

EssensiE nummer 134
De EssensiE van augustus 2008 (jaargang 12, nummer 134) is uit en verkrijgbaar in je coffee-, grow- en smartshop.

Met daarin de columns van:
* D.C. Lama (Het verhaal "Nat");
* Simon Vinkenoog;
* Def P;
* Arno Adelaars;
* Mo el-Fers
en Giel Beelen.

Het is de EssensiE met de allerlaatste War on drugsjournaal, en een artikel over het absurdistische zero tolerance-dogma op festivals.

Simon Vinkenoog werd 80 en vierde dat met een feestje waar ook Egbert Tellegen (auteur van het veelgeroemde boek "Het utopisme van de drugsbestrijding") aan het woord kwam:

"De wereldwijde oorlog tegen drugs is nu 99 jaar geleden begonnen, met een bijeenkomst in Shanghai. Die strijd is nooit gericht geweest op het oplossen van problemen die mensen met drugs ervaren, maar had als uitgangspunt het totaal wereldvreemde ideaal van een samenleving waar niemand meer drugs gebruikt. Het is ook typisch een ideaal van een samenleving waarbij kennis niet op prijs wordt gesteld."

En zo nog meer interessante quotes in het artikel van Vinkenoog-biograaf Derrick Bergman.

Wellicht dat het antwoord moet komen van D'66 (yeah, we believed that before...), of althans van D'66-raadslid Ton Schrijvenaars uit Roosendaal, die op zoek is naar legale achterdeurleverancies voor coffeeshops. Coffeeshops waar je wel/niet meer (streep door wat je zelf van de regelgeving kunt maken) mag roken. Ook daarover veel schrijfsels natuurlijk, met een goede uiteenzetting van het Platform Cannabisondernemingen Nederland waarom een rookverbod in coffeeshops totaal onzinnig is.

Verder o.a.: een interview met Hans Smolders ("We moeten er naar toe om coffeeshops uit legale kwekerijen te bevoorraden."), Ger de Zwaan, SpeesCees, de strip over halucinerende schrijvers door Marcel Ruijters, dit keer over Hildegard von Bingen, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis adversensies, muziekrecensies, festivaltips en meer.

En uiteraard ontbreken de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE juli 2008
* Site EssensiE