maandag 9 juni 2008

EssensiE nummer 132
De EssensiE van mei 2008 is alweer een tijdje uit en verkrijgbaar in je coffee-, grow- en smartshop.

Met daarin de columns van:
* D.C. Lama (Het verhaal "Altijdnaïef");
* Simon Vinkenoog;
* Def P;
* onze hoofdredacteur;
* Arno Adelaars;
* Mo el-Fers
en Giel Beelen.

Verder veel over het paddo-gelul. Derrick Bergman ging mee met de Legalize!-actie tegen het paddoverbod, waarbij paddo's werden geplant in de tuin van Theo Maassen en Henk Westbroek en paddosporen vanuit een luchtballon over Nederland (waaronder luchtmachtbasis Soesterberg) werden gesproeid. Legalize! gaf ook paddo's weg aan nepliberaal Fred Teeven (VVD) en Lea Bouwmeester (PvdA), die een opvallende uitspraak deed:

"Veel mensen denken dat Klink heel betuttelend doet, maar dat is niet waar, hij is juist hartstikke liberaal. Maar Hirsch Ballin, dat is een man met heel veel macht binnen de partij, die wil het ene na het andere verbod. Hij viert echt een feestje.'

Derrick interviewde tevens de oprichtster van de Beckley Foundation, Amanda Feilding, over haar strijd tegen de war on drugs en Michiel van Hinsberg interviewde dj The Darkraver. Verder o.a.: Ger de Zwaan, Spees 'let op je PH' Cees, de strip over drugsgebruikende schrijvers door Marcel Ruijters (winnaar van de VPRO Hoogste Prijs 2008), dit keer over Alfred Jarry, veel krantenberichten uit drugsland, kweektips, de gratis essensies, één en ander over één of ander voetbaltournooi, muziekrecensies, festivaltips en meer.

En uiteraard ontbreken de brancheberichten niet: van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Stichting Rokersbelangen en de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE mei 2008
* Site EssensiE