maandag 2 juni 2008

Terreurschepen
De Verenigde Staten houden terreurverdachten vast op gevangenisschepen. Dat zeggen mensenrechtenadvocaten maandag in de Britse krant The Guardian. Sinds 2001 zou het om zeker zeventien schepen gaan op verschillende locaties wereldwijd. (...) Een van de gevangenisschepen zou the marineschip USS Ashland zijn, die begin 2007 voor de kust van Somaliƫ lag. Keniaanse, Somalische en Ethiopische legereenheden zouden mensen ontvoerd hebben die vervolgens op het schip zouden zijn verhoord en mishandeld door medewerkers van de Amerikaanse federale recherche FBI en de Amerikaanse inlichtingendienst CIA. (...) De Verenigde Staten hebben toegegeven dat op het moment zeker 26.000 terreurverdachten zonder aanklacht in geheime gevangenissen worden vastgehouden, maar mogelijk zou het om meer dan 80.000 mensen gaan sinds 2001.
Nu.nl, vandaag.