vrijdag 30 mei 2008

'Slimme' meters
De minister van Economische Zaken, Maria van der Hoeven (CDA), wil het toepassen van een zogenaamde 'slimme meter' voor het elekticiteitsverbruik in huishoudens verplicht stellen. De meter geeft elk kwartier het verbruik van electriciteit door aan de leverancier. (...) De leverancier lukt het zo om in uw privéleven te snuffelen. Hij ziet wanneer u opstaat en naar bed gaat, wanneer de televisie aan is en weer uitgezet wordt en wanneer uw vaatwasser en wasmachine ingeschakeld zijn. (...) De 'slimme electriciteitsmeter' is nog maar het begin. Met soortgelijke argumenten zullen eerdaags een 'slimme gasmeter' en watermeter worden geïnstalleerd. (...) Het is onbegrijpelijk dat de regeringspartijen deze disproportionele inbreuk in het privédomein van de burgers steunen.
NRC, gisteren.