vrijdag 16 mei 2008

Misselijke grappen
De cartoonist Gregorius Nekschot is opgepakt op verdenking van haatzaaien. (...) Nekschot, wiens echte naam onbekend is, heeft ongeveer anderhalve dag in de cel gezeten, en is nu weer op vrije voeten. De politie heeft de woning van de tekenaar doorzocht en voor onderzoek materiaal meegenomen. Ook zijn boek 'Nekschot: misselijke grappen' is meegenomen voor verder onderzoek. (...) Onder meer de vermoorde cineast Theo van Gogh was een groot liefhebber van het werk van Nekschot en plaatste vaak een tekening op zijn website.
RTL Nieuws.nl, vandaag.

De politie zou 'Nekschot' hebben gezegd dat hij zijn anonimiteit nu wel kwijt is. „Een tamelijk intimiderende opmerking”, aldus (cabaratier Hans) Teeuwen. Nekschot verwijst naar een methode die "door fascisten en communisten gebruikt werd om zich te ontdoen van hun tegenstanders."
De Telegraaf, vandaag.
Zie ook: Het Vrije Volk: de 8 van Nekschot.