maandag 14 april 2008

Cheney en co
Niet minder dan 80 duizend Aziatische gast/dwangarbeiders onderhouden de infrastructuur van het Amerikaanse leger in Irak. De meesten worden onderbetaald en slecht beschermd. (...) Na een flinke som geld te hebben betaald voor 'een baan in het Midden-Oosten' worden ze, eenmaal aangekomen in Koeweit of Dubai, door de tussenpersoon en tegen hun wil met grote winst doorverkocht aan Arabische ondernemingen als First Kuwaiti Construction en Prime Projects. Beide bij de 'wederopbouw' van Irak betrokken bedrijven zijn onderdelen van het Amerikaanse Blackwater en Kellogg, Brown & Root dat op zijn beurt weer een dochteronderneming is van de gigant Halliburton die rechtstreeks vanuit het Pentagon is belast met onder meer het onderhoud van de infrastuctuur van alle Amerikaanse militaire steunpunten in Irak.
VPRO Gids, deze week. Aankondiging van Die Schattenarmee der USA im Irak, woensdag op ARD, 23.30-0.15 uur.