donderdag 27 december 2007

Benazir Bhutto
De Pakistaanse oppositieleidster Benazir Bhutto is gedood bij een zeldfmoordaanslag in de stad Rawalpindi. (....) Ze voerde campagne voor de komende parlementsverkiezingen van 8 januari. Haar partij PPP was de grote kanshebber voor de overwinning.
NOS Journaal, vandaag.

De politica kwam tijdelijk onder huisarrest omdat ze leiding wilde geven aan protesten tegen het uitroepen van de noodtoestand. Bhutto verklaarde vervolgens dat ze niet als premier wilde gaan samenwerken met Musharraf, omdat de president volgens haar niet serieus aan een "routekaart naar de democratie" wilde werken.
Nu.nl, vandaag.

Aanhangers van Bhutto ontstaken in woede toen ze van haar dood hoorden. "Musharraf moordenaar", riepen sommigen over Bhutto's belangrijkste politieke rivaal, president Pervez Musharraf.
Nu.nl, vandaag.