donderdag 22 november 2007

Bewapend
Het hooggerechtshof in Pakistan heeft een laatste bezwaarschrift tegen de herverkiezing van de Pakistaanse president Pervez Musharraf verworpen. (...) Door die afwijzing van de laatste van in totaal zes petities is de weg vrij voor Musharraf om zich vrijdag of zaterdag te laten be√ędigen. Het besluit werd verwacht, omdat Musharraf de rechters van het hof die kritisch tegenover hem stonden, onder wie voorzitter Mohammed Chaudhry, verving door getrouwen nadat hij op 3 november de noodtoestand had uitgeroepen.
De Volkskrant, vandaag.

De PvdA wil van minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) uitleg over Amerikaanse plannen om Pakistaanse stammen in het grensgebied met Afghanistan te bewapenen om te strijden tegen het terreurnetwerk al-Qaeda.
Nu.nl, vandaag.