maandag 6 augustus 2007

Buitenland
Onder zware druk van president George Bush heeft het door de Democraten beheerste Congres zaterdag ingestemd met een wijziging van het omstreden afluisterprogramma van terreurverdachten. (...) De regering krijgt hierdoor het recht e-mails en telefoons van terreurverdachten in het buitenland af te luisteren zonder dat een speciale rechter hiervoor toestemming hoeft te geven. Het gaat om informatiestromen die via de VS lopen.
Site Het Parool, gisteren.

Informatie die door Google wordt verzameld in verband met uw gebruik van de Software, kan worden opgeslagen en verwerkt in de Verenigde Staten of in andere landen waar Google of haar partners faciliteiten bezitten. Door gebruik te maken van de Software stemt u dus in met het overbrengen van dergelijke informatie naar een locatie buiten uw land. U erkent en stemt ermee in dat Google uw accountgegevens mag openen, bewaren en openbaar maken als dit wettelijk verplicht is of als Google in goed vertrouwen meent dat dergelijk openen, bewaren of openbaar maken redelijkerwijs nodig is om: (a) te voldoen aan enig toepasselijk recht, voorschrift, juridisch proces of verzoek van de overheid.
Uit: Gebruikersvoorwaarden Google