vrijdag 6 juli 2007

EssensiE nummer 121
"Je experimenteert. Je vindt uit. Voor mij niet dit, niet dat - maar zulks. Koffie als laxatief. Paddo's als uitstapje naar die andere wereld, zo dichtbij, zo alomvattend, maar voor zo velen helaas zo ver verwijderd. Een kwantumwereld, ja waarin je sprongen moet nemen, die de mens in zijn evolutie niet eerder nam; op uitzonderingen na: mystiekers en creatievelingen die wel de topervaring zochten, het oceanische orgasme, voorbij Tijd en Ruimte. Ja, zoiets is het. Als ik burgemeester Opstelten van Rotterdam voor de televisie hoor verklaren: "Blowen is niet normaal!", denk ik: die man niet meer van zijn, onze, mijn tijd."

Aldus mede-columnist en tijdgenoot Simon Vinkenoog in de meest recente EssensiE, het geestverruimende en onafhankelijke maandblad. 10 jaar en 1 maand oud en nog steeds niet verboden (wat is dat eigenlijk voor flauwe dictatuur hier?), dus wederom gewoon verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Met daarin dus de column van Simon Vinkenoog, alsmede van Def P, onze hoofdredacteur en D.C. Lama (het verhaal "Natuurwinkel"), Arno Adelaars, Mo el-Fers en Ron Brandsteder.

Derrick Bergman was aanwezig bij de opening van de tentoonstelling "En wel hierom" over Van Kooten en de Bie in Beeld en Geluid; Michiel van Hinsberg interviewde 100% Isis en DJ Shiva en de manager van Herman Brood: Koos van Dijk.

Verder natuurlijk veel coffee- en growshopreviews en kweektips en aandacht voor het drugs...uh... beleid (???) van het kabinet Balkenende. O.a. in het Legalize! war on drugsjournaal met daarin natuurlijk de cartoon van DC Lama en Fresh!

Tot slot de strip van Marcel Ruijters (iedere maand over een andere drugsgebruikende schrijver, dit keer over Jules Deelder), de woorden van medicijnman Ger de Zwaan en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE juni 2007 (10 jarig jubileum!)