dinsdag 24 juli 2007

Democraten
Nu Musharraf klem zit tussen de ‘democraten’ aan de ene kant en de ‘extremisten’ aan de andere kant moet hij zich beraden op zijn positie. Breed wordt aangenomen dat hij ver zal gaan om zijn macht te behouden. Maar hoe ver? De tijd dringt, ook omdat er verkiezingen in aantocht zijn. (...) Een tweede termijn als president/legeraanvoerder leek tot voor kort een uitgemaakte zaak voor Musharraf. Dat wil zeggen: na de gebruikelijke manipulaties. (...) Ook in Washington, Londen en Den Haag wordt men steeds zenuwachtiger over de wankelende positie van deze bondgenoot in de jacht op Osama bin Laden, Mullah Omar en hun talrijke aanhangers in Pakistan.
De Volkskrant, vandaag.

De Verenigde Staten zullen militaire actie in Pakistan overwegen als zij dat nodig achten om het terreurnetwerk Al-Qaeda te bestrijden. Dat heeft Frances Townsend, presidentieel adviseur voor binnenlandse veiligheid, gisteren gezegd op de Amerikaanse televisiezender Fox News. (...) "Onze belangrijkste taak is de bescherming van de Amerikaanse bevolking. Het staat buiten kijf dat we elk instrument dat ons ter beschikking staat zullen gebruiken."
NRC Handelsblad, vandaag.