vrijdag 8 juni 2007

Wereldwijd gekidnapt en gefolterd
In Polen en Roemeniƫ bestonden geheime detentiecentra voor terreurverdachten. De kampen werden gerund door de Amerikaanse geheime dienst CIA. Verdachten zijn wereldwijd gekidnapt en in de centra gefolterd, blijkt uit een onderzoek voor de Raad van Europa.
Nu.nl, vandaag.

Een geheim akkoord tussen de Verenigde Staten en de NAVO maakte het mogelijk dat de Amerikaanse inlichtingendienst CIA terreurverdachten in geheime gevangenissen in Europa kon opsluiten. (...) In een toelichting op het vrijdag gepubliceerde rapport van de Raad van Europa over illegale activiteiten van de CIA in Europa stelde Marty dat er zowel openbare als geheime samenwerkingsverbanden tot stand zijn gekomen tussen de VS en de lidstaten van de NAVO op basis van een akkoord van 4 oktober 2001.
Nu.nl, vandaag.