maandag 18 juni 2007

10 jaar EssensiE!
Het is een maandblad en beleeft deze maand de 120ste uitgave. En aangezien die blowers nog nooit één deadline hebben gemist, betekent dat: 10 jaar EssensiE. Het jubileumnummer is verkrijgbaar in de betere coffee-, grow- en smartshops.

Geen extra feestelijk nummer (met het drugsbeleid van de Christelijk-Arbeiderskoesthoudende coalitie in het kabinet is daar ook niet veel reden toe), maar natuurlijk wel (al 10 jaar!) de columns van Simon Vinkenoog, Def P (met hem ook een interview!), onze hoofdredacteur en D.C. Lama (Lama's verhaal heet: Voorgedrukte enveloppen)

en de inmiddels vertrouwde columns van de relatieve nieuwkomers:
Arno Adelaars, Mo el-Fers en Matthijs van Nieuwkerk.

Ook al 10 jaar aan de EssensiE verbonden: Herr Derrick (hij maakte de fotostrip 'Hanf mit Herr Derrick').

In de EssensiE dit keer aandacht voor het steeds meer bizarre (lees: ondoordachte)drugsbeleid van kabinet Balkenende 4, 5 of 6 (of hoever zitten we ondertussen al?), een interview met Willem Alkema en Wim Holsappel (o.a. de makers van politiefoto.nl), een interview met GroenLinks-kamerlid Kees Vendrik over het op hande zijnde rookverbod in coffeeshops ('Ik zag aankomen dat Klink de discussie over het rookverbod wilde misbruiken om de coffeeshop te sluiten. Dat vind ik grenzen aan bestuurlijk misbruik.') en natuurlijk veel coffee- en growshopreviews en kweektips.

Tevens aandacht voor de Legalize! infodag. Check www.legalize.net voor de laatste berichten daarover of lees hier het persbericht. D.C. Lama zal de middag presenteren.

Tot slot natuurlijk de strip van Marcel Ruijters, de woorden van medicijnman Ger de Zwaan en de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

D.C. Lama schrijft sinds het ontstaan van EssensiE een maandelijkse column voor dit tijdschrift. Daarnaast verscheen zijn strip Freakin Egg enige tijd in dit magazine en behandelde hij enkele jaren sites van undergroundbandjes in de rubriek 'Net Goed'. In 2000 en 2001 interviewde D.C. Lama maandelijks een toerist die Amsterdam voor het groene goud bezocht. Enkele van deze interviews zijn ivm het 10-jarig bestaan van EssensiE online gezet.

* Inhoud EssensiE mei 2007