donderdag 5 april 2007

EssensiE nummer 118
Ja, we staan voor een andere wereld, en de chaos waarin wij ons op dit moment bevinden, geopolitiek, ecologisch en qua onrechtmatig verdeelde grondstoffen en bezit, dient eerder als een uitdaging dan als een rampspoed te worden beschouwd, eerder een appèl aan ons geweten en bewustzijn, dan de laissez-faire houding van: Na mij de zondvloed. Ik weet dat sommige mensen het moeilijk vinden iets te beginnen waarmee ze iets van waarde kunnen doen, soms lijkt elk liefdeswerk als een druppel op een gloeiende plaat, maar ik weet ook dat heel wat goede en creatieve ideeën sneuvelen door een gebrek aan man- of vrouwkracht, activisten, initiatiefnemers.

Aldus Simon Vinkenoog in zijn column in de nieuwste EssensiE (nummer 118, april 2007). D.C. Lama draagt datzelfde lot (nog voor de ontvoering van de Britse mariniers in Iraanse wateren) in een wat slordig geschreven verhaal een stuk mismoediger. Arno Adelaars komt net terug uit Colombia om ondanks alles te blijven berichten; Mo el-Fers houdt ondertussen de minister-president in de gaten; Def P verhaalt over persoonlijke prestaties en herinneringen en de 3FM-dj is vooral geïnteresseerd in zijn persoonlijke bezittingen. De columnisten van EssensiE...

Onze hoofdredacteur schreef niet alleen het voorwoord, maar ook over o.a. het boek Polderwiet van Nicole Maalsté en Michiel Panhuysen, de Rokerij en coffeeshophouder Leon van Genesis. Verder nog aandacht voor vormgever Martin Kaye, het rookverbod in de horeca ('Een coffeeshop waar je niet mag roken is net zoiets als een WC waar je niet meer mag plassen'), Tobacones en Blint Masters, de strip van Marcel Ruijters, de woorden van medicijnman Ger de Zwaan en natuurlijk de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

* Inhoud EssensiE maart 2007