donderdag 18 januari 2007

Plan Afghanistan
Volgens Pentagon-rapporten heeft de DEA in Afghanistan nu ook een eigen helikoptervloot. Tevens uitgerust met een eigen inlichtingendienst kan de DEA nu los van het Amerikaanse leger operaties uitvoeren tegen de druglords en opium-labs. Waardoor voor het eerst de papaveroorlog de stabiliteitsmissie van ISAF kan doorkruisen. (...) Een recent rapport van de Verenigde Naties concludeerde dat corruptie, met name in het ministerie van Binnenlandse Zaken, neerkomt op 'overheidsbescherming van criminele smokkelactiviteiten'.
Uit: Resultaat gezocht in de papaveroorlog, een artikel van Freke Vuijst in Vrij Nederland van deze week.

Intussen bemoeit ook de drugstsaar van het Witte Huis zich met de papaveroorlog. John Walters pleitte vorige maand in Kaboel voor het vanaf de grond besproeien van de papavervelden met een verdelgingsmiddel. (...) Walters' voorstel is een stap in de richting van het besproeien vanuit de lucht. Als de Amerikanen dat bereiken, is Plan Afghanistan een exacte kopie van Plan Columbia. En is de uitkomst te voorspellen: een verloren oorlog die alleen in Washington een succes is.
Uit hetzelfde stuk.