maandag 15 januari 2007

Litvinenko... wie o wie???
Dit is voor het eerst in de geschiedenis dat polonium als gif is gebruikt. Sasja (Aleksander Litvinenko -DCL) moest binnen tien dagen sterven, maar zijn gezonde hart heeft de Engelse artsen in staat gesteld om te zoeken naar de doodsoorzaak. Als hij binnen tien dagen was overleden, was niemand erachter gekomen. Ik ben er dan ook absoluut van overtuigd dat Poetin overal van wist. Toen hij in Finland die verklaring aflegde "dat er geen geweld was gebruikt", was hij er nog absoluut van overtuigd dat Aleksander Litvinenko zou sterven met onbekende doodsoorzaak.
De Tsjetsjeense president in ballingschap Ahmed Zakayev, vandaag in Tegenlicht (zie het Poetin zelf zeggen!)

Zoals u misschien weet is er in juli in Moskou een wet aangenomen die de president machtigt zijn speciale eenheden in te zetten voor de liquidatie van vijanden -of extremisten, zoals zij dat noemen-, zowel binnen als buiten Rusland. Die wet is aangenomen. Poetin heeft hem op 27 juli ondertekend. Daarop verklaarde minister van Defensie Ivanav meteen dat de lijsten van die vijanden al klaar lagen. Ze doen alles heel openlijk. Dat is aan ieders aandacht ontsnapt, maar dit zijn nu de eerste slachtoffers. En het zijn niet de laatste, neem dat van me aan.
De Russische balling Vladimir Bukovsky in hetzelfde programma.

Litvinenko wil uiteindelijk een graf in Tjetjenië. Zo zal hij de geschiedenis in gaan. Verbonden met het lot van Tjetjenië.
De Tsjetsjeense president in ballingschap Ahmed Zakayev. Zie ook hier en dit Nachtegal.