maandag 22 januari 2007

Iran 2008
Er wordt een Patriot regiment naar Irak gestuurd, om Iraanse lucht- of raketaanvallen op Amerikaanse bondgenoten in de regio bij voorbaat af te schrikken - met (straks) twee vliegkampeskaders in de Golf zal de VS over een grote strijdmacht beschikken. Grofweg: 500 kruisraketten, 1000 lanceerinrichtingen, 170 (extra) vliegtuigen die strike missies op zowel Iran als Afghanistan kunnen uitvoeren, 24 uur per dag. De twee vliegkampschepen (altijd samen optrekkend met elk 6-8 andere
oorlogsschepen) zijn varende steden. Ze horen bij de Nimitz-klasse, de grootste oorlogsschepen ter wereld. Ze worden aangedreven door kernenergie, de Stennis kan een stad als Hilversum langdurig geheel van electriciteit voorzien. In het heetst van de strijd kunnen er vier vliegtuigen per minuut opstijgen uit de katapults op het dek. Aan een schip als de Stennis (met 85 vliegtuigen) werken 5700 man. Aan boord zijn kapsalons, bibliotheken, een ziekenhuis, winkels, enz.
Weblog Ko Colijn, 17-01-07