zondag 7 januari 2007

EssensiE nummer 115
Een nieuw jaar, een nieuwe maand, een nieuwe EssensiE: nummer 115 (januari 2007) is verkrijgbaar in de betere coffee-, smart-, head- of growshop. Daarin natuurlijk weer de vertrouwde columns van Def P, Arno Adelaars, Simon Vinkenoog, Mo el-Fers, Giel Beelen, Ger de Zwaan, onze hoofdredacteur en D.C. Lama.

Met daarin een interview met coffeeshopeigenaar en zaadverdeler Arjan Roskam van The Greenhouse, een artikel over 'versneden marihuana', de uitgebreide knipselkrant, aandacht voor de High Times Cup en natuurlijk veel kweek- en rooktips.

Nieuw is de maandelijkse strip van Marcel Ruijters, die good old Spekkie Big zal vervangen (voor de laatste keer in de EssensiE). D.C. Lama werkt overigens nog met Marcel Ruijters aan een uitgebreide, lange strip, maar daarover voorlopig geen nieuws.

Beatles-historicus Derrick Bergman schreef drie volle pagina's over de invloed van drugs op The Beatles:

"Iedere Beatles-fan weet dat er een scherpe scheidslijn loopt in hun oeuvre: pas vanaf de zevende plaat Revolver wordt hun muziek echt interessant en vernieuwend. Wat veroorzaakte toch de enorme ommezwaai van nummers als Twist & Shout en I wanna hold your hand naar A Day in the Life en Strawberry Fields...? Die vraag kan met twee woorden beantwoord worden: wiet en LSD."

Met daarin ook interessante verwijzingen naar artikelen op net, zoals een verslag van de eerste blowervaringen van The Beatles en een geheim advies van John Lennon over het drugsbeleid aan de Canadeze regering: 'This is the opportunity for Canada to lead the world.'

Tot slot natuurlijk de brancheberichten van het Platform Cannabisondernemingen Nederland, de Bond van Cannabis Detaillisten, de Vereniging Landelijk Overleg Smartshops en de Stichting Rokersbelangen.

Ook het Legalize! war on drugsjournaal vind je in de EssensiE.

Een jaarabonnement op maandblad EssensiE kost 26 euro (55 euro voor het buitenland) en kan geregeld worden via een telefoontje naar (023) 5431143.

Inhoud EssensiE december 2006.