zaterdag 23 december 2006

Inhoud Spuit 11
Gelukkig zijn er nog vooroordelen waar je van op aan kan: de leden van de MDHG (in de volksmond ook wel: de Amsterdamse Junkiebond) hebben twee cartoons van D.C. Lama gestolen voor hun onvolprezen ledenblad 'Spuit 11' (winter 2006). Het gaat om deze en deze cartoon.

Vandaar op deze site, gestolen quotes uit dit onvolprezen tijdschrift:

Op de een of andere manier drinken we nooit thee met Job. Wel zien we vaak zijn handtekening. Job ondertekent namelijk alle 14 dagen -en langer- verboden van deze stad. Dat geeft er ook best een persoonlijk tintje aan, dat moet gezegd. Als dank schrijven wij dan een bezwaarschrift tegen de gebiedsontzegging.
Uit het voorwoord van de redactie

De laatste tijd is het echter een stuk rustiger. (...) Sinds kort weet ik hoe het komt: door de ISD-maatregel. Een volstrekt oneerlijke en willekeurige maatregel die voor brave burgers als ik fantastisch uitpakt. Door de ISD-maatregel worden de dochter van de Buuf, de dief van mijn fiets en iedereen die dat ook maar enigszins van plan was, van de straat gehaald. (...) Zou het dan niet beter zijn als het nieuwe Amsterdamse College de IDJ-maatregel invoert: Inrichting Brave Junk. Hierbij worden de junks opgevangen voordat zij iets crimineels doen. Tweeduizenden plaatsen moeten voldoende zijn.
Uit de column van Bart Lubbers, alias De Brave Burger

Ik zie op bijvoorbeeld urbanfeesten geen problemen met softdrugs. Maar problemen met alcohol nemen wél toe. Met het instellen van de nullijn doorbreek je het gezonde gedrag dat bezoekers in het algemeen uit zichzelf al tonen.
Gezondheidswetenschapper Jan Krul over het nieuwe Amsterdamse drugsbeleid tijdens bijvoorbeeld Awakanings

Met ID&T voeren wij het beleid uit, zoals ons dat door de overheid en politie wordt opgelegd. Maar er ís op dit moment geen beleid. Er is sprake van willekeur.
Duncan Stutterheim van ID&T over dit beleid

Ik vrees dat de spontaniteit eraf gaat nu iedere bezoeker wel eens een agent in burger zou kunnen zijn.
Reactie Awakeningsganger

Lopen wij nou zo voor of lopen zij nou zo achter? Get awake!
Reactie Spuit 11 op reacties Awakeningsgedoe

Verder aandacht voor de Engelse psychiater Theodore Dalrymple; 'Het DWI komt naar je toe'-kerstverhaal; het project 'This Baby Doll will be a junkie' van Ulrike Möntmann; 1e hulp bij dijkverboden en nog wat andere gestolen strips.

Hoe je als brave burger aan Spuit 11 kunt komen is moeilijk te zeggen...