maandag 11 december 2006

Drogredeneringen
Dat oud-Kamerlid Hirsi Ali (VVD) na de moord op cineast Theo van Gogh door toenmalig minister Donner van Justitie 'opzettelijk is misleid' en zich met 'drogredeneringen' in een politiek isolement heeft laten plaatsen door zich tijdelijk in de VS te laten onderbrengen, is onzin. Dat schrijft huidig Justitieminister Hirsch Ballin in antwoord op schriftelijke Kamervragen. De beschuldigingen aan het adres van CDA'er Donner komen van hoogleraar Afshin Ellian en schrijver Leon de Winter, goede vrienden van Hirsi Ali. Volgens het tweetal draaide de bewindsman Hirsi Ali bewust een rad voor de ogen 'om haar te demoraliseren' uit vrees dat ze olie op het vuur zou gooien als ze de kans kreeg zich in het openbaar over de situatie uit te spreken.
Parlementaire nieuwsbrief, afgelopen donderdag. Lees erover in Mijn Vrijheid van Ayaan Hirsi Ali. En tja...